tiistai 29. maaliskuuta 2016

Korit

Asiakkaalle suunnitellut ja tehdyt omenakorit. Mallina suunnitteluun käytin netistä etsittyjä vanhojen omenakorien kuvia. 
Korit tulevat käyttöesineiden säilyttämiseen, joten suunnittelussa piti huomioida ettei sivusarjojen välit ole liian isot jotta tavarat pysyvät sisällä. 
Näinkin viattomilta ja yksinkertaisilta näyttävät korit olivat todennäköisesti eniten harmaita hiuksia aiheuttava työ tähän astisista töistä. Monikaran kanssa jouduin tässäkin työssä taistelemaan ja reiät olivat ainakin kolmesti aivan väärissä kohdissa. Kovalevyn saaminen oikeaan mittaan oli seuraavaksi hankalin juttu. 
Liimaamisvaihe aiheutti myös muutaman voimasanan. Käsipareja olisi pitänyt olla vähintään 7, että homma olisi onnistunut näppärästi ja nopeasti.
Työ tuntui ikuisuusprojektilta, koska koululla ei ollut kovalevyä ja sen hankkimisessa kesti todella kauan. Työn valmistuminen oli siis todella hidasta. Tein koreja muiden töiden ohessa. 
Lopuksi asiakkaan toiveesta maalasin korit valkoisella kahteen otteeseen.
Olen tyytyväinen lopputulokseen. Tulihan niistä vaikeuksista huolimatta perus säilytyskorit. Muutama onnenkyynel meinasi tirahtaa, kun vihdoin ja viimein nämä valmistu. 



Suunnittelussa apuna käytetty korin kuva




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti