keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Lastenjakkarat


Sain jakkarat suht nopeasti valmiiksi. Materiaalit oli vähän hukassa ja laitteet poissa käytöstä, joka hidasti työskentelyä.
Työssä hankalinta oli monikara-porakoneen käyttö. Asetusten on mentävä melkeinpä ekalla kerralla tarkasti kohdilleen, että palikat natsaavat toisiinsa. Työn tekemisessä ei ollut sinäänsä mitään ihmeellistä, liimalevyn tekoa paljon ja palikoiden sahaamista oikeisiin mittoihin.


Mielenkiintoisinta työssä oli sivuilla olevien koivutappien sorvaaminen. Aluksi vähän vierastin niiden sorvausta itse, koska emme ole sorvanneet kuin 1. vuonna yhden harjoituksen. Yllätyin kuinka helppoa se loppujen lopuksi olikin.


Pitkän sivusarjan tekeminen aiheutti vähän jännitystä. Kaaresta piti saada symmetrinen ja samanlainen kaikkiin neljään, joten tarkkana piti olla vannesahan ja nauhahiomakoneen kanssa. Onnistuin tässäkin hyvin, kun jaksoin tarpeeksi kauan hiomakoneen kanssa tapella.


Lopuksi pintakäsittelin jakkarat Danish Oililla. Aluksi mietin niiden maalamista valkoiseksi tai petsaamista, mutta päädyin kuitenkin säilyttämään puun kauniit syyn kuviot työssä.


Olen tyytyväinen lopputulokseen. Jakkaroista tuli siistin näköiset ja "tavalliset", mitä hainkin. En halunnut tehdä mitään liian erikoisia kuviosahauksia. Sivujen pinnoitus ja pitkän sivusarjan kaarevuus tekee näinkin yksinkertaisista jakkaroista vakuuttavan näköiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti